Casa Canovas Cassart

Habitatge, Obra

ANY: 2016

ANY D'EXECUCIÓ: 2017/2018

EMPLAÇAMENT: Sant Cugat del Vallès (Barcelona)

SUPERFÍCIE: 260m²

COL.LABORADORS: Laboqueria SCCL (arquitectura), Arkenova SCCL (instal·lacions)

El projecte, una casa unifamiliar aïllada, parteix de tres idees força que donen sentit:

  • Baix impacte ambiental. Tant en la fase de construcció com en el funcionament posterior de la casa es busca la màxima eficiència energètica i el mínim impacte ambiental. L’estructura de la casa és de CLT (fusta contralaminada) i s’ha optat per una construcció en sec, amb l’elecció dels materials més sostenibles en la mesura del possible. L’habitatge està equipat amb un sistema d’aerotèrmia acompanyat amb plaques solars que refreda i escalfa un sistema de terra radiant. El conjunt de climatització es complementa amb un sistema de renovació d’aire amb recuperador de calor que permet ventilar constantment l’aire de l’interior sense perdre el confort de l’interior.
  • Funcionament bioclimàtic. L’emplaçament ofereix a l’edifici molt bona captació solar durant tot el dia, per aquest motiu el projecte intenta aprofitar al màxim la captació solar i exigir el mínim als sistemes de climatització instal·lats. Les façanes est, oest i nord són molt hermètiques, mentre que la façana sud és la que te un caràcter diferent. En ella recau la captació de la casa amb grans obertures, que en els mesos més freds permeten l’entrada de raigs solars fins a quasi mitja casa. Pels mesos calorosos aquesta façana té un sistema de porticons a la planta primera i una gran pèrgola de 3m de profunditat amb cobriment retràctil que permet protegir-se dels raigs solar segons l’època de l’any.
  • Un projecte que vetlli per la comoditat dels usuaris en el temps. En Joan i l’Assumpta volen una casa que respongui a la seva situació actual, on conviuen amb el seu fill adolescent i l’avia, però entenen que aquesta situació és temporal a mig termini. Així doncs per a ells que són els principals usuaris els permeti tenir un habitatge còmode, ampli, adaptat, d’una sola planta i molt relacionada amb l’exterior. La planta baixa respon a les voluntat del Joan i l’Assumpta de formar un habitatge en si mateix, una concatenació d’espais molt oberts, que podria funcionar sense portes on hi ha una zona de dia bolcada al jardí i es va guanyant amb privacitat a mesura que s’arriba a la zona de les habitacions. Per contra la planta primera pot funcionar molt independent. Consta de dues habitacions amb bany que permeti al dia de demà, habilitar-se com zona independent pel fill, només canviant el bany adaptat per una office/cuina.

Podeu veure fotos de seguiment de l’obra a la nostra pàgina de Facebook.

Imatges de Lacol / House Habitat.