Espai Contrabandos

Reforma i obra nova, Tot

ANY D'EXECUCIÓ: 2015

CLIENT: Pol·len Edicions

EMPLAÇAMENT: C. Junta de Comerç 20, barri Gòtic, Barcelona

SUPERFÍCIE: 143 m²

Aquest projecte neix de la voluntat de la cooperativa Pol·len Edicions SCCL, editorial independent especialitzada en ecoedició de llibres de pensament crític i encarregada de gestionar l’Espai Contrabandos, de traslladar la seva activitat a un nou local situat al C/Junta de Comerç 20.

Havia de ser una intervenció fresca, amb un pressupost reduït i en un temps limitat, 1 mes. Així doncs, vam decidir dedicar la meitat del temps per a pensar i projectar conjuntament com volíem que fos el nou Espai Contrabandos, i l’altra meitat del temps, la vam destinar a construir l’espai entre Pol·len i LaCol.

La proposta es basa en aprofitar el màxim mobiliari de l’antic local de Pol·len Edicions i realitzar la intervenció més gran possible amb un pressupost limitat aproximat de 5000€. Per tal de minimitzar els costos s’ha treballat amb palets reutilitzats,Pol·len Edicions ja havia desenvolupat en el seu antic espai mobiliari amb palets, i taulers d’encenalls de fusta tipus OSB, un material econòmic, fàcil de treballar i amb bones prestacions tècniques. La resta de la intervenció es basa en repensar l’organització dels diversos usos en una proposta on tots ells comparteixen el mateix espai. Una zona d’oficina que domini visualment tot l’espai, una zona infantil, un office, molta superfície de prestatgeries i un espai per a fer presentacions.

Es visibilitzen totes les tasques invisibles que comporta la gestió de l’Espai Contrabandos, com són també les de cura i criança, i es manté una flexibilitat en l’espai que permet realitzar molts tipus d’activitats.