Pavelló de fusta

Intervenció, Obra

ANY: 2018

ANY D'EXECUCIÓ: 2019

EMPLAÇAMENT: Barcelona

SUPERFÍCIE: 12 m²

COL.LABORADORS: Fusteria Can Batlló SCCL, Cooperativa la Paleta SCCL

El projecte neix de la necessitat d’aconseguir un espai-refugi al terrat privat d’un àtic sovint massa transitat. Aquest habitacle vol ser simplement un espai mínim d’estar, en contacte amb l’exterior i la vegetació que fa temps que abunda al terrat. Els requisits de partida són pocs però clars: un espai obert a l’exterior durant el bon temps, un espai acollidor i confortable durant els mesos freds; amb el menor consum energètic possible.

El projecte es concreta en una petita peça rectangular que s’ubica d’esquena al límit del terrat, mirant i obrint-se cap a ell i cap a la bona orientació. L’estança s’estén amb una tarima que dóna continuitat interior-exterior, acompanyada d’una perfileria lleugera que defineix el volum exterior. Aquesta perfileria metàl·lica es plega i s’estira en la façana lateral per proporcionar aixopluc al recorregut entre l’habitatge existent i la nova peça.

La construcció es planteja amb pocs materials i amb el condició d’ésser lleugera, efímera i removible. La fusta per a l’estructura, tancaments i acabat interior; el suro com a material aïllant i acabat exterior; el fibrociment com a paviment que possibilita la continuitat interior-exterior; i la xapa metàl·lica per l’acabat de coberta i del recorregut d’accés.

L’interior de l’estança, de volum reduït, s’equipa amb l’indispensable per a fer-la confortable: un petit office amb un punt d’aigua freda i una estufa de llenya per escalfar-se.